Atletische Herenschoenen

Vind hier alle atletiekschoenen voor mannen gewijd aan atletiek. U vindt hier alle adidas sportschoenen, New Balance, Puma en vele anderen.

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Hoge prestatie sportschoenen voor alle disciplines

Kies een prestatiegerichte uitrusting om efficiënt te lopen tijdens uw trainingen en wedstrijden. Of u nu een beginner, een ervaren loper of een expert bent, wij bieden u een ruime keuze aan loopschoenen die aangepast zijn aan uw niveau. Vind een breed scala aan loopschoenen om u uit te rusten tegen de beste prijs door de merken adidas, New Balance, Puma, Nike.

Wat zijn de criteria voor het kiezen van je spikes?

De keuze van uw atletiek spikes hangt af van de discipline die u beoefent, maar ook van het terrein waarop u oefent. Vergeet in elk geval niet een schoen met een halve maat te kiezen, omdat uw voet tijdens het sporten opzwelt.

De discipline

Kies voor je middellangeafstandswedstrijden atletiekschoenen met lichtere, comfortabelere spikes van 6 mm. Langere spikes van 9 mm zijn geschikt voor sprintwedstrijden over korte afstanden, zodat je meer grip hebt. Voor polsstokhoogspringen en driespringen kunt u kiezen tussen 6 mm en 9 mm spikes.

Soort grond

Als je vooral op klassiek terrein loopt, geldt als vuistregel dat je schoenen moet kiezen met maximaal 9 mm spikes. Voor evenementen op modderig terrein bijvoorbeeld, kunt u kiezen voor spikes tot 15 mm voor optimale grip.

De Adidas Adizero-reeks: een benchmark in sportschoenen

Adidas werd opgericht in 1949 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een wereldleider in de vervaardiging van sportartikelen, met name op het gebied van atletiek. Het merk met de drie strepen is tot 2012 4 decennia lang de uitrustingsleverancier van de Franse atletiekfederatie (FFA) geweest. Een partnerschap dat volgend jaar vernieuwd moet worden.

Om u te helpen uw keuze te beperken, bieden wij u een blik op de verschillende soorten sportschoenen in de Adizero-collectie die door adidas is ontwikkeld. Of u nu sprinter bent of langeafstandsloper, onze korte gids geeft u een idee van de juiste uitrusting voor uw sport. Krijg een overzicht van de kenmerken van de topmodellen in de Adizero-reeks.

Adizero Avanti Spikes

Loop je middellange tot lange afstanden? De Adizero Avanti zal u verleiden, zowel door zijn technisch ontwerp als door zijn uiterlijk. Deze ultralichte en ademende loopschoenen bieden u veel comfort en een dynamisch gevoel tijdens uw runs. Uitgerust met een licht bovenwerk van mesh, zorgen zij voor een optimale ventilatie van de voeten. De EVA-zool met FLEX-groeven biedt zachte ondersteuning en flexibiliteit.

Adizero Ambition Spikes

De Adizero Ambition wordt gewaardeerd om zijn uitzonderlijke ademend vermogen en lichtheid en is speciaal ontworpen om je efficiëntie tijdens middellangeafstandswedstrijden te verbeteren. Deze atletiekschoenen zijn ideaal voor het lopen van 800m tot 5000m dankzij hun slanke ontwerp. Met een bovenwerk van Celermesh garanderen ze een betere pasvorm voor uw voeten. Dit functionele en ultrapraktische model heeft 5 uitneembare spikes die u maximale grip en perfecte ondersteuning bieden.

Adizero Finesse Spikes

Als je op zoek bent naar snelheid en prestaties, zal de Adizero Finesse je beste bondgenoot zijn tijdens je baanwedstrijden. Dit model is ideaal voor korte afstanden (60 tot 400 m) en heeft alle kenmerken om aan de behoeften van sprinters te voldoen. Deze sprint spikes zijn uitgerust met Sprint Web technologie om de flexibiliteit te verhogen en tegelijkertijd optimale ondersteuning te bieden. Lichtgewicht met hun composiet membraan, zullen zij u toelaten om in comfort te lopen om nieuwe records te breken.

Adizero Sprintstar Spikes

Op zoek naar een comfortabele en draagbare spike hardloopschoen? De Adizero Sprintstar is een perfecte optie voor elke sprinter die op zoek is naar een stuwend gevoel om sneller te lopen. Ontworpen voor wedstrijden tot 400m, is dit paar gemaakt van lichtgewicht materialen die je maximale snelheid en prestaties geven. Met een stijve, vormvaste zool bieden deze spikes nauw grondcontact voor maximale dynamiek.

Adizero Distancestar Spikes

Als je comfortabeler en efficiënter wilt zijn in je middellange- en langeafstandswedstrijden, is de Adizero Distancestar de schoen voor jou. Deze baan- en veldschoenen voor heren zijn ontworpen voor middellange- en langeafstandslopen en hebben een bovenwerk van mesh voor ademend vermogen. De 5 uitneembare spikes rusten op een TPU plaat om je maximale stabiliteit te geven tijdens je run.